Confy als Living Lab onder GreenDeal ZES

Een nieuw Living Lab opereert nu in samenwerking met Gemeente Utrecht en GreenDeal ZES onder de naam Confy. De startup lanceert een app die pakketbezorgers direct inzicht geeft waar zij pakketjes aan huis kunnen afleveren. Hiermee stroomlijnt de startup de last mile binnen de pakketbezorging en wordt de reistijd van pakketbezorgers hopelijk drastisch verminderd.

De startup Confy heeft een gratis app ontwikkeld voor zowel ontvangers als bezorgers van pakketjes. Ontvangers van pakketjes kunnen via de app aangeven of zij in staat zijn hun pakketje te ontvangen. Als dit niet mogelijk is wordt aan de bezorger direct een alternatief adres gecommuniceerd via de app waar hij of zij het pakketje gegarandeerd kan afleveren. Het gevolg is een reductie van emissie binnen stadsgrenzen doordat pakketbezorgers sneller en efficiënter door de verschillende wijken heen kunnen bewegen.

Technologische oplossingen lijken primair bij het behalen van zero emissie, volgens het team achter Confy. “De in Nederland steeds sterker wordende netwerkgedachte speelt hierbij ook een grote rol. Het verbinden van mensen in lokale netwerken om zo tot een technologisch gemedieerde oplossing te komen die bij de last mile problematiek komt kijken is laagdrempelig en simpel, maar juist daarom denken wij grote stappen te kunnen maken richting schonere steden in Nederland.”

In samenwerking met de Gemeente Utrecht en GreenDeal ZES is vanaf 19 september de eerste lokale pilot georganiseerd in Utrecht. Het doel is om specifiek de last mile binnen pakketbezorging efficiënter en sneller te maken, wat uiteindelijk kan resulteren in minder stadslogistiek en emissie. Na de pilot in Wittevrouwen wordt de app nu ook gebruiksklaar gemaakt voor bewoners van de wijk Voordorp in Utrecht.

Meer informatie is te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en www.myconfy.com.
De app is nu te downloaden uit de Apple Store en de Play Store.

Log in with your credentials

Forgot your details?