Hoge opkomst en veel energie tijdens jaarlijks GreenDeal ZES netwerkevent

Donderdag 14 juli was Connekt de plek waar meer dan 60 GreenDeal Zes toetreders samen kwamen om bij te praten over de laatste ontwikkelingen rondom Zero Emissie Stadslogistiek. Naast het netwerken was er ook flink wat te vieren, namelijk de toetreding van 12 enthousiaste partijen en het winnen van de GreenDeal Award.

De bijeenkomst werd afgetrapt door Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de Hogelschool van Amsterdam. Walther gaf in zijn State of the Union zijn visie op de ontwikkelingen in de binnensteden.

Als nieuwe toetreders traden vanuit de afvallogistiek L’ Ortye Transport en Milieu, Theo Pouw Groep, GP Groot, Baetsen en Spaarnelanden toe. Vanuit de transportkoeling trad Thermoking toe. Toetreder Orange Solar Specials B.V ontwikkelt zonnepanelen voor op autodaken. Voltia maakt het mogelijk dat elektrische bedrijfswagens ook geleased kunnen worden. Transportbedrijven Breytner en Transportservice Sliedrecht zijn core business zero emissie en hebben flink geïnvesteerd in elektrische voertuigen. Fietsdiensten.nl bevordert het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen. En Picnic is een online supermarkt die elektrisch thuisbezorgd. Alle 12 toetreders willen in de binnensteden een bijdrage leveren aan duurzame, zero emissie, stadslogistiek. De komende tijd wordt gekeken met welke partijen in welke steden pilotprojecten worden opgestart.

Naast de ondertekening werd ook het winnen van de GreenDeal Award gevierd. Afgelopen april, tijdens de Innovation Expo, is deze award uitgereikt. Monika Milz, voorzitter van de GreenDeal Board, lichtte nogmaals de motivatie van de GreenDeal Board toe. GreenDeal ZES wordt geroemd om lef en visie, de energie die de groep heeft en het opnieuw op de kaart zetten van duurzame stadslogistiek.

Naast de eer was er ook een workshop verbonden aan de GreenDeal Award. Een workshop gegeven door Stefaan Vandist. Stefaan sprak over transitie en duurzaamheid vanuit ondernemerschap, innovatieperspectief en vooruitgangsoptimisme. Een zeer inspirerend verhaal!

Na dit alles was er voldoende gespreksstof voor bij de borrel waar nog tot laat is nagepraat.

Log in with your credentials

Forgot your details?