Uitnodiging: de bestelauto, nu en straks

Er zijn meer dan 800.000 bestelauto’s in Nederland. Ze worden ingezet in verschillende sectoren, zoals de bouw, handel en industrie. En natuurlijk in de groeiende tak van e-commerce. Ook uw bedrijf zet bestelauto’s in voor vervoer over de weg. Maar zou de inzet van uw bestelbussen nog slimmer kunnen? En zo ja, waar loop je dan in de praktijk tegenaan? Hoe omzeil je de toenemende files? Hoe verbeter je de efficiency? Hoe verlaag je de kosten? Hoe zit het met alternatieve brand-stoffen? Wilt u over deze en andere vragen in gesprek met collega’s en experts? Wilt u horen over slimme oplossingen en ervaringen van anderen? Kom dan op 9 februari 2017 naar Deventer. Daar organiseren de Beter Benutten regio’s Twente, Zwolle-Kampen en Cleantech Regio samen met EVO, TLN, Lean & Green en GreenDeal ZES de bijeenkomst.

Praktijkverhalen
Technische dienstverlener Hollander Techniek, woonbedrijf ieder1, installatiebedrijf Van Dorp en post- en koeriersbedrijf MSG vertellen over hun ervaringen met verschillende technieken, oplossin-gen en experimenten. Onder andere nachtbevoorrading, carpooling, bundeling van leveranciers, hybride voertuigen, gedragsbeïnvloeding en ritoptimalisatie komen aan bod.

De elektrische bestelauto
Voltia en Mobility Heroes laten hun licht schijnen over inzet, kosten en techniek van de elektrische bestelauto. En natuurlijk kunt er een bekijken en proberen.

Onderzoek
Buck Consultants International, Panteia en TNO doen alvast een boekje open over het onderzoek naar effectief en duurzaam gebruik van bestelauto’s in Nederland dat in opdracht van Connekt (on-afhankelijk netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit) wordt uitgevoerd. MSG vertelt over het project LEVV-LOGIC, waarin samen met onder andere de Hogeschool van Amsterdam onderzoek gedaan wordt naar de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen voor stadslogistiek.

Kennismaken
Uiteraard is er volop gelegenheid om collega’s en experts te ontmoeten. Daarnaast kunt u ook ken-nismaken met de initiatieven, projecten en ondersteuningsmogelijkheden van Beter Benutten, Lean & Green, Green Deal ZES, EVO en TLN.

Waar en wanneer?

  • Postillon Hotel Deventer, Deventerweg 121, 7418 DA, Deventer
  • Donderdag 9 februari van 15:00 tot 18:00 (inloop vanaf 14:30)

Aanmelden, programma en kosten

De bijeenkomst is gratis en gericht op bedrijven en organisaties die gebruik maken van bestelauto’s. Aanmelden kan via deze link. Daar vindt u ook het programma.

Log in with your credentials

Forgot your details?