Living Lab Nissan

Beschrijving

Foto's

Nissan start een grootschalig project met de volledig elektrisch aangedreven e-NV200. Maar liefst tweehonderd ondernemers in Amsterdam kunnen de auto grondig aan de tand voelen. Niet tijdens een proefrit, maar in de dagelijkse praktijk.

Het is voor het eerst dat in Europa een dergelijk grootschalig project met elektrisch aangedreven auto’s plaatsvindt. De Nissan e-NV200 is sinds kort in Nederland leverbaar. De compacte bestelauto biedt 4,2 kubieke meter laadvolume (goed voor twee europallets) en een laadvermogen tot wel 795 kg.

“We kunnen natuurlijk met allerlei berekeningen laten zien wat de gebruikskosten zijn – maar waar het uiteindelijk om gaat, is de praktijk van de ondernemer.

Daarom bieden we de Nissans voor langere tijd aan ondernemers aan”, vertelt Arjan Schenk, Directeur Corporate Sales bij Nissan Nederland. “We willen dat de ondernemers ontdekken hoe elektrisch rijden voor hen functioneert. En ze zullen zien wat het scheelt in de kosten. Niet in theorie, maar in de praktijk.”

Per kilometer bespaart de ondernemer tot wel 5 eurocent aan brandstofkosten. Wegenbelasting betalen hoeft niet. En de onderhoudskosten van de auto liggen volgens Nissan tot wel 40 procent lager dan die van een vergelijkbare bestelauto met dieselmotor. Ondernemers die overtuigd zijn van de kwaliteiten van de e-NV200, kunnen de auto aanschaffen voor prijzen vanaf 5.650 euro (excl. BTW) of leasen voor tarieven vanaf 199 euro per maand.

Interview met initiatief / betrokken wethouders

Website en links

Betrokken partijen

41
Nissan
58
Gemeente Amsterdam

Log in with your credentials

Forgot your details?